Reha - Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı

Vakıftan Haberler

ONURSAL BAŞKANIMIZDAN TARİHİ BİR DİLEKÇE…
08 Mart 2011

Reha Midilli, Midilli Ailesi olarak Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdıktan sonra gelecekte de Foça’ya büyük katkılar sağlayacak çok önemli kararları içeren bir dilekçe hazırlayarak Yerel Yönetime sundu. “Umarım ki, bugün Foça’yı yönetenler bu dilek ve isteklerimi değerlendirirler…” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Foça ve Foça halkının, dilekçemde belirttiğim hususlara layık olduklarına inanıyorum. Belediye Meclisimiz, üzerine düşen görevi yerine getirdiği takdirde ben de taahütlerimi en kısa sürede yerine getireceğim…” dedi.
08 Mart 2011 günü Foça Belediye Başkanlığı’na sunulan dilekçe aynen şöyle:

FOÇA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
(Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere)

Güzel Foça’mızın gelişimine katkı sağlamak, gelecek kuşaklara daha yaşanır bir Foça bırakılabilmek amacıyla, aşağıda gerekçeleriyle birlikte sıraladığım taleplerimin Meclisinizce değerlendirilmesini diliyorum:

1-Anadolu’nun ilk tiyatrosuna sahip olan ve halen toprak altında bulunan Foça Antik Tiyatrosu maalesef bugüne kadar gün yüzüne çıkarılamadı. İlçemizin kültür yaşamı için elzem olan buna benzer bir yapıyı kendi imkanlarımla yapmak istiyorum. Foça’nın aradan 2500 yıl geçtikten sonra yeni bir anfitiyatroya sahip olması en büyük dileklerimden biridir. Yer gösterildiği takdirde bu yapıyı en kısa süre içinde halkımızın hizmetine sunmak istiyorum.

2-Çocuklar, geleceğimizin en büyük güvencesi olması yanında aynı zamanda da en değerli varlıklarımızdır. Her şeyi oyunla öğrenen bu hayat kaynaklarımız için ilçemizde modern anlamda bir oyun parkı yoktur. Eğer, benim de çocukluğumun geçtiği ve ilkokulu okuduğum Bedia Midilli İlköğretim Okulu’nun arkasındaki alan ya da Meclisinizce uygun görülecek merkezi bir alan Çocuk Parkı yapılmak üzere tahsis edildiği takdirde, burada yine kendi imkanlarımla güzel bir oyun bahçesi oluşturarak çocuklarımıza armağan etmek istiyorum.

3-İç ve dış turizm açısından ülkemizin sembollerinden biri durumundaki Foça’da sessiz bir trafiğin oluşabilmesi için Belediye Sosyal Tesisleri ile İngilizburnu arasında tekerlekli bir “NOSTALJİK TREN” işletilmesi hem trafiği rahatlatacak hem de ilçemize yeni bir ivme kazandıracaktır. Böyle bir projeyi yaşarken görmeği çok isterim.

4- Denizkent Kooperatifi tarafından Foça Belediyesi’ne hibe edilen ve ilçemizin en güzel manzarasına sahip bulunan bu natamam binanın yap-işlet modeli ile otel ve resteurant olarak tamamlanıp devir sırasında yapılacak bir anlaşmayla (Belediye’nin resmi konuklarını %50 indirimle ağırlama koşulu) sürekli gelir temin edilir duruma getirilmesi önemli bir kazanç olacaktır.Bu yapının bir an önce hizmete sokulması için lazım gelen her türlü girişimin yapılmasını Foça’da yaşayan bir vatandaş olarak talep etmekteyim.

5-Küçük Liman’da bağlı kayıklara ait balıkçı ağları çoğu zaman ve gelişigüzel olarak yaya kaldırımlarını işgal edecek biçimde bırakılmaktadır. Balıkçılık, ilçemiz esnafının önemli geçim kazançlarından biridir. Hem onların işini kolaylaştırmak hemde yaya kaldırımındaki işgali önlemek için Küçük Liman’nın denize bakan tarafına demirden yapılmış ve “deniz rengi”ne boyanmış ağ koyma platformun yapılması tüm vatandaşlarımızın beklentisidir.

6-Milli Mücadele Dönemi’nde İşgale uğramış ve büyük acılar çekmiş olan Foça halkının vatan kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’e minnet ve şükran duygularının varlığını, her an ve her zaman en derin anlamda yaşantılarında görmekteyim. O’na bağlılığımızın, vefa ve kadirbilirliğimizin bir ifadesi olarak Atamızın Foça’yı ziyareti olan “ 9 Nisan 1934” gününü bundan böyle her 9 Nisan’da, Atatürk’ü tanımak, bilgilerimizi tazelemek; O büyük insanın düşüncelerini, amaçlarını, yaptıklarını ve Türk halkı için yapmak istediklerini genç kuşaklara bir kez daha anlatma fırsatı olarak değerlendirmesini gönülden istiyorum.

Bu samimi taleplerimin Meclisinizce dikkate alınmasını ve gereğini saygılarımla arz ederim.

08.03.2011
Reha MİDİLLİ
Reha- Necla Midilli Vakfı Onursal Başkanı

Sayfa Başına Dön | Haberler Sayfasına Dön | Anasayfaya Dön