Reha - Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı

Vakıftan Haberler

KURUCU VE ONURSAL BAŞKANIMIZ REHA MİDİLLİ'NİN VEFATI DOLAYISIYLA ANADOLU LİSESİ'NDE YAPILAN TÖRENDE OKUL MÜDÜRÜ ALİ ÖZTÜTÜNCÜ'NÜN YAPTIĞI KONUŞMA
14 Mayıs 2012

" Sayın Valim,değerli konuklar,

Sizleri Sayın Reha Midilli ve ebediyete göç etmiş tüm hayırseverler için saygı duruşuna davet ediyorum.

Sayın Valim değerli konuklar,
Bugün burada değerli işadamı, büyük hayırsever, Foça Belediyesi eski Başkanı, Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı, TBMM üstün hizmet madalyası sahibi, Saygıdeğer Reha Midilli'nin cenaze töreni için toplandık.

Reha Amcayı kaybettik. Acımız büyük, içimiz buruk, sevgimiz derin, saygımız sınırsız.

Tutkulu insandı Reha Amca… Bir işi en ince noktasına kadar planlar, ayrıntıları atlamaz, karar verip yola çıktı mı, Onu hiç kimse geri döndüremezdi.

Vatanseverdi. Memleketim, milletim der başka bir şey demezdi.
Bilinen yatırımlarının dışında çok yetimi evlendirmiş, çok garibanın kirasını ödemiş, çok çocuk sünnet ettirmiş, çok insanı işe koymuş, çok genci okutmuştu. Bunların çoğunu da kimse bilmezdi.

Sevincini doya doya yaşardı Reha Amca. Herkesin, özellikle okullarında okuyan öğrencilerin başarılarından müthiş keyif alır, çocuklar gibi sevinirdi.

Sıkı insandı Reha Amca. Sıkı bir Galatasaraylıydı. Fenerlilere takılmayı severdi. Biz kızardık. O muzip muzip gülerdi.

Aşıktı Reha Amca. Bütün bir ömrün son günlerinde bile ilk günkü kadar taze ve derin bir aşkla Necla teyzeye bağlıydı. Onu kuşun kanadındaki yelden bile esirgerdi.

Bizim Foça’da yaşam yavaş akar. Dolu dolu yaşarsınız. Onunla birlikte birkaç gün önce tüm bunları yaşıyorduk. Bugün anıları konuşuyoruz. Hayatın bütün özeti işte bu. Bir varmış, bir yokmuş.

Bir gün bana ‘zeytin’ dedi. Öteki işlerimi hiç karıştırmadan yaptığım hayırların tümünü zeytin parasıyla yaptım ben. N’olur okulun bahçesine zeytin ağacı diker misin? Sonra çocuklarla beraber dikmiştin zeytinleri. Zeytin gözlü çocuklarınla. Bak fidanlar büyüyor. Anadolu’da "Ölmez ağacı" derler zeytine. Belki bu yüzden bu kadar bağlıydın bu bitkiye. Belki sende bir zeytin fidanı oldun taze ve ölümsüz. Gölgende bütün Foçalıları kucaklayarak. Uzaklardan bakarak. Bizleri yetim bırakarak.

Sayın Reha Midilli için hazırladığımız tören burada sona ermiştir. Rahmetlinin naaşı bugün Kayalar Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Foça eski Kabristanında defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet niyaz eder kederli ailesine ve tüm sevenlerine Başsağlığı dileriz. "

Reha Necla Midilli

Sayfa Başına Dön | Haberler Sayfasına Dön | Anasayfaya Dön
Vakıf İletişim Bilgileri